Batterijen

Accu’s

Voor elke mover is een geschikte batterij nodig. Naargelang het gewicht van de caravan of aanhangwagen, het laadvermogen en de aangeboden mover gaan wij de juiste batterij aanbevelen. Heel belangrijk !

Wij bieden zowel Optima batterijen, lithium batterijen en AGM-batterijen aan die geschikt zijn voor de movers. Sommige batterijen kunnen ook gebruikt worden als leefbatterij in de caravan om licht, tv, waterpomp en dergelijke te kunnen bedienen zonder het hebben van vaste stroom.

Wij werken met de volgende merken en types batterijen :

OPTIMA-batterijen

In de kampeerwereld wordt meestal de Optima Yellow Top gebruikt, dit is een startbatterij en tegelijkertijd een deep-cycle. Ideaal voor de motorhome of voor de caravan en uiteraard voor de caravanmover !

De Optima batterij is veel lichter dan een traditionele startbatterij wegens de speciale OPTIMA® SPIRALCELL technologie. Door deze technologie levert de OPTIMA batterij een aanzienlijk groter vermogen, de capaciteit van de Optima mag je zelfs verdubbelen om aan het vermogen van een traditionele batterij te komen.

Daarbovenop mag de OPTIMA® batterij zeker op oneffen terrein gebruik worden, de batterijen zijn 15 keer trilbaster als gebruikelijke batterijen.

Omdat haar elektrolyt in glasvezelmatten gebonden is (AGM technologie), zijn zij volledig gesloten en kunnen zelfs liggend worden ingebouwd – hun geringe afmetingen en licht gewicht zijn daarbij een aanvullend voordeel.

Lage zelfontlading, onderhoudsvrijheid en tot en met tweemaal langere levensduur: alles argumenten voor een onbekommerde en onafhankelijk reisbelevenis.

Technische kenmerken :
Optima Yellow Top 2.7 : Capaciteit : 38 Ah – Gewicht : 11,8 kg – Koudstartstroom 460 EN
Optima Yellow Top 4.2 : Capaciteit : 55 Ah – Gewicht 19,5 kg – Koudstartstroom 765 EN
Optima Yellow Top 5.5 : Capaciteit 75 Ah – Gewicht 26,5 kg – Koudstartstroom 975 EN

Voor een Optima Yellow top is een geschikte druppellader nodig – en bij de montage plaatsen wij ook een set accusnelklemmen, dat maakt het uitnemen van de batterij makkelijker !

Een Optima batterij dient altijd volledig opgeladen te worden na gebruik en bij langere stilstand raden wij aan om de batterij volledig op te laden en 1 accusnelklem los te koppelen, zo zit er geen verbruik op de batterij, dit om leegloop te vermijden.

AGM-batterijen

Om een alternatief te bieden voor de duurdere Optima-batterijen kunnen we een AGM LP aanbieden. De Agm-batterijen hebben dezelfde eigenschappen als de Optima’s maar zijn iets zwaarder in gewicht en wel goedkoper dan de Optima’s.

Technische kenmerken :
AGM- LP 45 = Capaciteit : 46,4 Ah – Gewicht : 14,2 kg
AGM – LP 75 = Capaciteit : 78 Ah – Gewicht 22,3 kg

Voor een AGM batterij is uiteraard ook een geschikte druppellader nodig – en bij de montage plaatsen wij ook een set accusnelklemmen, dat maakt het uitnemen van de batterij makkelijker !

Een AGM batterij dient altijd volledig opgeladen te worden na gebruik en bij langere stilstand raden wij aan om de batterij volledig op te laden en 1 accusnelklem los te koppelen, zo zit er geen verbruik op de batterij, dit om leegloop te vermijden

Lichtgewicht Li-ion accu’s van Powerxtreme

Een traditionele batterij is heel zwaar, kan lekken en moet in de winter uit de caravan gehaald worden om te worden onderhouden. Daar is een oplossing voor gevonden : de PowerXtreme accur’s, dit zijn lichtgewicht accu’s met extreem vermogen die je nooit in de steek laten. De lader zit al geïntegreerd in de batterij en de batterij heeft een eigen systeem om aan de caravanbodem te bevestigen, er is dus geen accubox meer nodig. De li-ion batterijen zijn iets duurder dan een AGM-batterij, maar gezien het feit dat u geen acculader hoeft te kopen, geen accubak en dat accu niet sneuvelt door gebrek aan onderhoud en aanzienlijk langer meegaat, is het relatief gezien goedkoper en dus een goede investering. Naargelang het gewicht van de caravan en het type/merk mover gaan wij de geschikte batterij voor u aanbevelen.

Technische kenmerken :
PowerXtreme X10 – Capaciteit : 10 Ah – Gewicht : 2,2 kg
PowerXtreme X20 – Capaciteit : 20 Ah – Gewicht : 4,4 kg
PowerXtreme X30 – Capaciteit : 30 Ah – Gewicht : 5,6 kg

Voor een PowerXtreme is geen druppellader nodig, die zit ingebouwd in de accu. bij de montage plaatsen wij ook een set accusnelklemmen, dat maakt het uitnemen van de batterij makkelijker !

Op een PowerXtreme heeft u 5 jaar garantie tegenover één jaar garantie op een andere batterij !

Een vraag over de batterij van een mover?

Bel ons op +32 (0) 56 299 464
of mail via info@caravanmovers.be