Caravans

Passende mover

Naargelang het merk, type, laadvermogen en bouwjaar kunnen wij de meest passende mover en batterij aanraden. Het is heel belangrijk om met de juiste info te starten alvorens een mover en batterij voor te stellen. Uit ervaring weten we dat dikwijls een te lichte mover en batterij wordt geplaatst waardoor het moeilijk is om een helling, borduur op te rijden of door natte ondergrond te manoeuvreren.

Het is ook belangrijk dat de mover voldoende hoog wordt gemonteerd om genoeg bodemvrijheid te hebben bij het nemen van een verkeerdsdrempel, hierbij is ook het merk van de caravan belangrijk om door te geven. Bijvoorbeeld bij Eriba Touring, Trigano Silver, Rapido,… dient hier zeker rekening mee gehouden te worden.

Bepaalde caravans hebben reeds een chassis dat voorzien is voor bepaalde merken movers zoals Alko (M-chassis) waarbij de mover IN het chassis wordt gemonteerd in plaats van eronder. Hiermee bespaart u ook heel wat bodemvrijheid.

Laat ons het merk,type, bouwjaar en laadvermogen weten en wij bieden u de meest passende mover aan naar gewicht, capaciteit en inbouwhoogte.

Manuele of automatische mover

Een manuele of half-automatische mover betekent dat u de rollen van de mover tegen de wielen van de caravan moet brengen door middel van een hefboom of de uitdraaislinger (gelijkaardig aan het uitdraaien van de poten van de caravan ). Verder wordt de mover bediend door de afstandsbediening.

Een vol-automatische mover betekent dat u de rollen van de mover tegen de wielen van de caravan brengt met de afstandsbedienig van de mover.

De keuze tussen manuele of automatische mover is een persoonlijke keuze, wij helpen u graag bij het maken van deze keuze.

Dubbelasser

Bij een dubbelasser of tandemas met een hoger gewicht plaatsen we meestal een mover met 4 motoren (four wheel drive) . In enkele gevallen kan wel een mover voor tandemassers met 2 motoren gemonteerd worden.

Juiste batterij

In het batterij-gamma voor de movers wordt ook heel wat verschillende types aangeboden. Heel belangrijk is dat uw batterij voldoende krachtig is voor het type mover, het gewicht van uw caravan en de hellingsgraad of de ondergrond. Vroeger werd een zware semi-tractiebatterij geplaatst in de caravan, maar deze zijn reeds een aantal jaren vervangen door de lichtere AGM- of Optima batterijen. Sinds enige tijd zijn er nu ook lichtgewicht lithium accu’s op de markt – met een gewicht van slechts 2 of 4 kg kan u tegenwoordig even lang manoeuvreren als met een zware accu van 30 kg ! Uiteraard afhankelijk van de mover en gewicht van de caravan.

Merken

Bij caravanmovers.be vindt u alleen maar movers van hoge kwaliteit met 5 jaar garantie, dit tegen concurrentiële prijzen.
De merken die wij verdelen zijn : Truma, Powrmover, Reich, ALKO, Ego, Kronings

Een caravanmover zorgt ervoor dat het kamperen nog gemakkelijker wordt.
Reizen, arriveren en vertrekken zonder zorgen!

Merken/ Types

Half-automatische movers :
Ego Titanium | Powrmover Evo | Truma SX | P1 mover | Reich Easy Driver Basic 1.8 | Reich Easy Driver Pro 2.3 | Kronings lightweight

Volautomatische movers :
Powrmover Evo plus | Truma XT | P1 automatisch | Reich Easy Driver Pro 1.8 | Reich Easy Driver Pro 2.3 | Alko Mammut | Alko Mammut M

Manuele movers

P1 mover

Ego Titanium

Truma SX

Kronings lightweight

Powrmover Evo

Reich EasyDriver Basic 2.3

Reich EasyDriver Basic 1.8

Automatische movers

Powrtouch Qmover

Truma XT

Alko Mammut

P1 mover automaat

Powrmover Evo Plus

Reich EasyDriver Pro 2.3

Reich EasyDriver Pro 1.8

Dubbelassers

Reich EasyDriver Pro 3.1

Reich EasyDriver Pro 2.8

Reich EasyDriver Active 3.1

Reich EasyDriver Active 2.8

Truma XT4

Truma XT2